Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

MedlemmerOm foreningerne i Frivilligcentret

Månedens forening - februar 2018

Logo horisentalt”Når du vil gøre en forskel”


Frivilligcenter Middelfart har valgt Gigtforeningen som februar måneds forening.

Om Gigtforeningen lokalt og nationalt
4 af de nuværende 5 bestyrelsesmedlemmer i Gigtforeningen i Middelfart var med til at starte lokalforeningen tilbage i år 2000. De 4 gæve kvinder ønskede, at gøre en forskel for de gigtramte lokalt og har nu i 18 år arbejdet for at oplyse om sygdommen, men mest af alt skabt et fællesskab med aktiviteter, hygge og socialt samvær for alle de ca. 100 medlemmer i Middelfart Kommune med gigtsygdommen tæt på livet. Medlemsskabet er gratis.

Gigtforeningen i Middelfart er en lokalafdeling som hører ind under Sydvestfynskredsen som igen hører til under den landsdækkende Gigtforening med over 80.000 medlemmer. 

Gigtforeningen er den største patientforening i Danmark og har mere end 80 års erfaring. Der er i dag over 700.000 mennesker i hele landet som er berørt af den kroniske sygdom. Det svarer til at hver 8. af os – og gigt rammer i alle aldre.

Ildsjælene
Bestyrelsen i Middelfart består som tidligere skrevet af 5 ildsjæle, som kæmper og arbejder for, at mennesker med sygdommen og smerter i led, ryg, sener og muskler får et bedre liv.

Bestyrelsen eller arbejdsgruppen som de selv ynder at kalder sig, mødes nogle gange om året for at tilrettelægge arrangementer og programmet til den kommende nye sæson.

Bestyrelsen Gigtforeningen 2018

Bestyrelsen består af: Inge Jørgensen, Gerda Enevoldsen, Karen Skov, Ulla Bækkelund og Kirsten Bjerregaard.

Ugentlige aktiviteter
I Middelfart har Gigtforeningen gang i mange ting og vigtigheden af motion og bevægelse er stor ifbm. sygdommen. Derfor er der ugentlige aktiviteter med stavgang hver mandag, og tirsdag tager cykelgruppen afsted på en 15-20 kilometers tur med indlagt pause og tid til snak og kaffe.

Stavgang tilrettet

Stavgang
Stavgang foregår hver mandag kl. 14.00-15.00 med udgangspunkt fra Fænøsund Plejecenter. Det er Birgit Børsting som er instruktør på turen og der startes altid med lidt opvarmning for de ca. 20-30 deltagere. Når turen er slut, rundes den af med udstræk som gør godt for muskler, led og sener.

Ruten varierer fra gang til gang og der traves afsted uanset vind og vejr. En gang om måneden afsluttes gåturen med kaffe på Fænøsund Plejecenter. Her hygges og snakkes der flittigt over kaffen og et bid brød.


Cykelgruppen
Cykelgruppen tager afsted på en ca. 15-20 kilometers tur hver tirsdag kl. 10.00-12.00 med udgangspunkt fra Østergades Forsamlingshus i Middelfart. Der er pt. ca. 14 personer som tager turen hver uge, hvor der naturligvis er indlagte pauser, hvor medbragt kaffe, en lille ”skarp” til at varme sig på samt lidt snacks nydes i naturen.

Ruten er forskellig fra gang til gang og der cykels i Middelfart og omegn. Hvis vejret arter sig og der ikke er for meget blæsevejr, cykles der også gerne en tur over den gamle Lillebæltsbro til Jyllandssiden.

                   Cykel 1                 Cykel 2


Varmvandstræning
Sano er et højt specialiseret trænings- og rehabiliteringscenter for alle med led, ryg- og muskellidelser. Sano i Middelfart er ejet og drevet af Giftforeningen. Navnet Sano er valgt med stor omhu. Det er af latinsk oprindelse og betyder ”Jeg heler”, hvilket er omdrejningspunktet for Sano’s målsætning.

Er du medlem af Gigtforeningen har du mulighed for at deltage i varmvandsbassinet en gang ugentlig. Man tilmelder og betaler for 7 uger ad gangen. Der tages udgangspunkt i den enkelte persons problemstillinger for at sikre en optimal behandling og dermed opnå de bedst mulige resultater.

Foredrag
1-2 gange årligt arrangerer Gigtforeningen foredrag i Middelfart. Foredragene handler som regel om et relevant emne ifht. gigtsygdommen såsom: smerter, kost, træning, hjælpemidler, ryg mm. Tidligere indsats og viden giver færre smerter og mere styrke. Dog sniger der sig ind i mellem også et foredrag ind om f.eks. rejseoplevelser, en syng sammen aften eller lignende.

En gang om året arrangeres et større foredrag i tæt samarbejde med Sydvestfynskredsen som består af de lokale Gigtforeninger i Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Svendborg, Ærø og Middelfart. Sidste år var det lægen Jerk W. Langer som var forbi og i år er det Andreas Laudrup, søn af tidligere fodboldspiller Michael Laudrup, som selv er plaget af gigt og som kommer og holder foredrag til Sydvestfynskredsens generalforsamling i Vissenbjerg den 8. marts 2018.

Udflugter
Den årlige sommerudflugt er endnu ikke planlagt for 2018, så det må blive en overraskelse hvor turen går hen i år. Tidligere år er turen bl.a. gået til Tivoli i København, Odense Zoo, Himmelbjerget, en sejltur med MIRA II på Lillebælt, Tidens Samling i Odense, Egeskov Slot og mange andre ture, for der har været mange skønne udflugter over de sidste 18 år, hvor det kulturelle Danmark er blevet besøgt.

Sommerudflugten plejer at ligge i enten juni eller august måned.

Egeskov Slot 2      Tivoli gigt      Mad 1 gigt
Egeskov Slot                                                  Tivoli                                                             Frokost 

Kontakt
Har du spørgsmål til Gigtforeningen i Middelfart er du meget velkommen til at kontakte formand Inge Jørgensen som gerne står til rådighed med svar, hjælp og vejledning.