Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Månedens forening - November 2018

Teglgårdskirkens logo


En kirke som rækker ud


Teglgårdskirken100 6892
Teglgårdskirken er en lokal frikirke, der tilhører Apostolsk Kirke i Danmark. Teglgårdskirken ligger i smukke omgivelser i Teglgårdsparken, det tidligere område, hvor det tidligere psykiatriske statshospital lå. Teglgårdskirken rækker ud til det hele menneske og samfundet for at skabe fællesskab, aktiviteter og rådgivning.

Som frikirke er de ikke underlagt folkekirken eller staten hverken økonomisk eller teologisk. Kirken er dog godkendt som trossamfund og har rødder til pinsebevægelsen.

For Teglgårdskirken er det vigtigt at de er en del af Middelfart og at de er aktive deltagere i det der sker i byen. De tænker meget i generationer og ser sig selv
som kirken for byen.

Teglgårdskirken holder gudstjeneste hver søndag, som starter med kaffe og under gudstjenesten lægges der vægt på musik og sang. Programmet finder man på Teglgårdskirkens hjemmeside.

Teglgårdskirken er dog ikke kun en kirke med gudstjenester om søndagen. De er en aktiv menighed med et team af frivillige, som arrangerer alt lige fra foredrag, koncerter og julemarked til familienetværk og netværk for unge i alderen 13-21 år – også kaldt for ”Walk”. Alle er velkommen til at deltage i de tilbud og aktiviteter der udbydes i Teglgårdskirken – uanset ens religiøse overbevisning eller mangel på samme.

Familienetværket
Fællesspisning, fællesskab, rådgivning og aktiviteter for både børn og voksne er blot nogle af de tilbud som trængte familier i Middelfart nu kan møde i det nye Familienetværk som startede i september 2018.

Koncept for Familienetværket er, at de tror på at alle har brug for at blive set, hørt og mødt lige der, hvor de er og at opleve accept og kærlighed hvilket er med til at give mennesker et nyt håb.

Familienetværket er et gratis tilbud, der kører som et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Teglgårdskirken i Middefart. Det er 8-10 frivillige ildsjæle som driver netværket og de mødes torsdage i ulige uger mellem kl. 16.00 og 19.00. Tanken er, at skabe et frirum i en hyggelig og varm atmosfære, hvor der er tid til at lytte til hinanden og hvor der er plads til at opleve fællesskab og netværk. Her får man ’tanket’ op uden at skulle stå for mad og opvask.

Når man møde i Familienetværket startes altid med lidt snacks og kaffe. Derefter samles de voksne i grupper til f.eks. inspiration til hverdag og familieliv, børnenes skolegang, økonomi som ikke slå til, relationer, helbred, velvære og sundhed. Imens de voksne netværker søger frivillige for aktiviteter for børnene i form af leg og kreative ting. Kl. 17.30 spiser alle aftensmad sammen og herefter siges der på gensyn. For de som har lyst til at blive, afsluttes aftenen med en andagt.

I Familienetværket vil der også være mulighed for rådgivning indenfor bl.a. familieterapi, økonomi og børneopdragelse idet Teglgårdskirkens præst Birgit Tind også er uddannet familieterapeut.


MogM     Marius og Lene

Hygge og fællesspisning i familienetværket, hvor frivillige sørger for aktiviteter for børnene.

WalkFællesskab
Teglgårdkirken har ligeledes påbegyndt et værdifuldt arbejde med unge mellem 13 og 20 år.

I Walk – som unge netværket kaldes – mødes de unge hver 3. uge. De hygger bl.a. med at se en film sammen, spiller spil og kort samt snakke om løst og fast og ikke mindst om, hvad Biblen er i dag.

Walk har et tæt samarbejde med en lignende organisation i Kolding. Derfor deltager de unge mennesker fra Middelfart i mange events sammen med de unge mennesker i Kolding.

Maduddeling
En virkelig stor nyhed er, at Teglgårdskirken forsøger at oprettet en ”Foodbank”. Alle aftaler er endnu ikke på plads, men den første uddeling af mad kommer til at foregå torsdag den 15. november 2018 i tidsrummet 16.00 i Teglgårdskirken og indtil fryseren er tom. 
                                                                                  Smiley

Julemarked, foredrag og gospel

Julemarked
Lørdag den 1. december afholder Teglgårdskirken deres årlig tilbagevendende og hyggelige julemarked. Det foregår naturligvis i og omkring Teglgårdskirken i tidsrummet kl. 10.00 – 15.00, hvor der vil være salg af juletræer, dekorationer og juleting.

Der vil også være mulighed for at lave sin helt egen juledekoration og for dem som har lyst er det muligt at være med til at bage pebernødder.

Der kan købes popcorn og æbleskiver og så er der julefilm for børn og barnlige sjæle.

Overskuddet fra julemarkedet går til julehjælp til udsatte familier i samarbejde med Frelsens Hær.

                            IMG 2757    IMG 2751

Foredrag
Søndag den 2. december 2018 er der foredrag i Teglgårdskirken kl. 15.00. Jørn Hyldgaard kommer og holder foredrag om ”Hjælp jeg har en diagnose” om Gud, depression og diagnose.

SangkorGospel
Mandag den 10. december 2018 kl. 19.30 er der gratis julekoncert med South City Gospel Choir fra Kolding. Der vil være salg af juleting og juletræer – æbleskiver og kaffe. Overskuddet går til julehjælpen.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til Teglgårdskirken, deres aktiviteter og arrangementer eller måske en af netværksgrupperne kan de kontaktes på telefon: 24 24 71 46 eller pr. mail: info@teglgaardskirken.dk