Hele Danmarks Familieklub er månedens forening i Frivilligcenter Middelfart i oktober 2020


Den succesrige Hele Danmarks Familieklub er stærkt repræsenteret i Middelfart Kommune. Hele 4 familieklubber kan i løbet af efteråret 2020 byde skønne børnefamilier indenfor til fællesmåltider, leg, aktivitet og hygge. Familieklubberne åbner på Lillebæltskolen, i Nørre Åby samt i Husby- Tanderup. I den forbindelse efterlyses legeglade superhelte, fantastiske forbilleder og andre fantastiske frivillige, som kan hjælpe med at planlægge og afholde aktiviteter.

Familieklubberne mødes en hverdag 2 gange om måneden fra klokken 16:30-19:00. I familieklubben i Husby-Tanderup og på Lillebæltskolen er der fortsat plads til flere familier.

På vej til Familieklubben

Fællesskab, nærvær og sammenhold

Fællesspisning

På tværs af generationer

Madmor

Madmor og pige bager boller

Hvad er en familieklub?

- Familieklubberne er et trygt rum med nærvær og plads til alle familietyper. Det er så berigende for både familier og frivillige at komme ud over deres vanlige sociale cirkler og møde og spejle sig i nye mennesker.

I en familieklub mødes otte til ni familier med børn fra 2 til 12 år til aktiviteter, leg og fællesspisning to gange om måneden i et halvt år – Det er gratis at deltage i familieklubben. Familieklubberne drives af fire frivillige ildsjæle, der står for at skabe nogle hyggelige rammer om klubben ligesom de også koordinerer måltider og aktiviteter.

Der findes allerede over 120 familieklubber landet over, og nye åbner hele tiden. Både forældre og børn er glade for at komme i klubberne, som er frirum fra hverdagens travlhed. Det viser en ny stor evaluering fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Snobrød

Hygge omkring bålet

Fællesspisning

Lækker mad og selskab

Leg & sjov

Aktiviteter udenfor

Fantastiske Forbilleder og Legeglade Superhelte

Klubberne er klar til at slå dørene op i Middelfart, så familierne kan mødes. Der er dog brug for flere legeglade superhelte, fantastiske forbilleder og andre skønne frivillige, som vil afsætte tre timer hver 14. dag til at købe ind og planlægge madlavning og aktiviteter. Som frivillig bliver man inviteret til en gratis træningsdag med uddannelse og inspiration fra dygtige fagfolk. Og i familieklubberne lærer de frivillige nye mennesker at kende, får og giver smil på læben samt gør en forskel for børnefamilier i lokalområdet.

Klubberne har naturligvis fokus på den aktuelle corona-situation. Deltagerne mødes altid på en måde, så alle kan føle sig sikre. Sker det, at de fysiske familieklubber er nødt til at lukke ned igen, finder man en løsning, så deltagerne stadig kan være sammen – hver for sig.

Omsorgsfuld madmor

Glæden ved at være sammen

Legeglad superhelt

Fis, ballade og underholdning til børnene

Fantastisk forbillede

Læring på tværs af familier

Vær med i en familieklub som familie eller som frivillig
Alle slags familier og familiekonstellationer kan deltage i en familieklub. Frivillige og familier kan melde sig til familieklubberne på www.heledanmarksfamilieklub.dk eller kontakte projektkoordinator Stine Magrethe Christensen på 2482 2689  eller e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre nærmere.

De frivillige står for planlægning og koordinering, indkøb af mad og aktiviteter til børnene. Det er gratis at være med i en familieklub – det gælder også måltiderne.

Fakta om Hele Danmarks Familieklub

Hele Danmarks Familieklub er et fem-årigt projekt støttet af den A.P. Møllerske støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet.

TAL OG FAKTA 2020
  • 75 familieklubber
  • 675 familier
  • 350 børn
  • 375 frivillige
Engagerede og flittige frivillige
  • Mere end 375 frivillige på landsplan
  • De lægger i snit 5 timer pr. mødegang
  • De bruger ligeledes 20 timer på træning og opstart
  • Det er 30.000 frivilligtimer på én sæson
Kontaktoplysninger

Stine Margrethe Christensen
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Mobil 2482 2689 

Frivilligcenter Middelfart  Teglgårdsparken 17, 5500 Middelfart
Tlf. +45 24 47 30 84 • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. • CVR 34 76 00 55